RSS-syöte
Uusia ominaisuuksia ja muutoksia cPaneliin 2023-03-11

AccelerateWP

Otamme vaiheittain käyttöön AccelerateWP -lisäosan, joka aktivoi ja asentaa automaattisesti perustason optimoinnin ja välimuistin kaikille Wordpress-asennuksille, joilla ei ole jo jotain välimuistia asennettuna. AccelerateWP pohjautuu maksulliseen WP Rocket -lisäosaan, joka on erittäin hyvin tuettu ja käytössä yli miljoonalla sivustolla. Wordpress sivujen toiminta nopeutuu kaikissa paketeissa automaattisesti ilman, että asiakkaan tarvitsee tehdä mitään. AccelerateWP perusversio on veloitukseton kaikille asiakkaillemme!

AccelerateWP tulee tarjoamaan myös maksullisia ominaisuuksia AccelerateWP Premium -versiona, johon kuuluu mm. (object cache, kuvaoptimointi, CDN ja paljon muuta). Tulemme tarjoamaan AccelerateWP Premium -versiota edulliseen hintaan asiakkaillemme. Perusversio tulee kuitenkin aina olemaan veloitukseton asiakkaillemme!

AccelerateWP aktivoidaan käyttöön palvelin kerrallaan ja se tulee toimintaan 30.06.2023 mennessä kaikille webhotellipalvelimille. Samoin aktivoituu PHP X-Ray ominaisuus PHP-sovelluksien optimoimiseen. Ensimmäisillä palvelimilla AccelerateWP on jo otettu käyttöön tämän viikonlopun aikana.

---

cPanel-hallintapaneelin muutokset

cPanel on tuonut kiihtyvällä tahdilla päivityksiä ja muutoksia ulkoasuun ja sisältöön liittyen.

cPanelin tarkoituksena on tehdä hallintapaneelista käyttäjäystävällisempi, luotettavampi, suoraviivaisempi ja tehokkaampi. Näiden muutosten tekemiseksi cPanel poistaa vanhentuvia ominaisuuksia sekä kehittää nykyisiä ominaisuuksia suoraviivaisemmaksi. Myös hallintapaneelin ulkoasu on jo saanut ja tulee myös saamaan merkittäviä muutoksia.

Muutokset astuvat eri aikoina voimaan eri palvelimille. Listatut muutokset tapahtuvat kaikille palvelimille viimeistään 30.06.2023 mennessä ja osalle palvelimista muutokset ovat astuneet jo voimaan alkuvuodesta.

cPanelin tulevat keskeisimmät muutokset:

- Ulkoasun teema vaihtuu Paper Lantern teemasta Jupiter teemaan.
- Verkkotunnuksia (Domains/Toimialueet) halitaan pelkästään Domains (Toimialueet) kohdan alta eikä erillisten Addon Domains ja Aliases sivujen alta.
- Horde Webmail poistuu, josta tiedot siirtyvät automaattisesti RoundCube Webmail -sovellukseen, joka on jatkossa ainoa cPanelin puolelta tuettu webmail (asiakas voi kuitenkin asentaa webmailsovelluksia vapaasti).
- Kalenterien jako CalDAV-ominaisuudella ei toimi päivityksien jälkeen. CalDAV ei ole ollut virallisesti tuettu ominaisuus vaikka se onkin joillakin palvelimilla toiminut. CalDAV ja CardDAV ovat virallisesti tuettuja vain Yrityspaketeissa.
- Osa vanhentuneista, toimimattomista ja yhteensopimattomista kuvakkeista/sivuista poistuu cPanelista tarpettomina.
- cPanelin pääkielenä toimii jatkossa vain englanti. Osalla palvelimista toimii edelleen osittainen suomennos. Kattava suomennos tulee kaikille palvelimille, kun luotettava ja laadukas käännös on valmis cPanelin puolelta.

Ymmärrämme, että kaikki muutokset eivät ole kaikkien käyttäjien mieleen, mutta näemme, että cPanelin tekemät muutokset ovat pitkällä tähtäimellä tarpeellisia ja tärkeitä. Asiakaspalvelumme auttaa, kuten myös muutenkin, niin myös kaikissa muutoksien aiheuttamissa ongelmissa.

Takaisin
Copyright © 2001 - 2023 Suncomet Oy

Kaikki käännökset ovat vain tiedoksi. Jos ristiriita ilmenee, suomenkielinen alkuperäinen versio on ratkaiseva.