RSS-syöte
Vanhentuneet salausprotokollat 2020-02-13

Salausprotokollat SSLv2, SSLv3 ja TLS 1.0 ovat tietoturvattomia ja niiden tuki on vaiheittain poistumassa. Jatkossa vain protkollat TLS 1.1 ja TLS 1.2 ovat tuettuja. Tulevaisuudessa myös uusi TLS 1.3 tulee olemaan tuettuna. Tietoturvattoman salausprotokollan käyttö salauksessa antaa virheellisen turvallisuuden tunteen käyttäjälle, jonka takia näiden käyttöä on aloitettu rajoittamaan vaiheittain. Tietoturvattomien protokollien käyttö tullaan tulevaisuudessa estämään kokonaan kaikilla palvelimilla.

Asia ei normaalisti näy käyttäjälle kunhan käyttäjän ohjelmistot ovat ajan tasalla. Vanhentuneissa käyttöjärjestelmissä tai vanhentuneissa sovelluksissa voi kuitenkin esiintyä ongelmia.


Windows 7 ja vanhemmat

Windows 7 käyttäjillä on kuitenkin raportoitu runsaasti ongelmia salausprotokolliin liittyen. Valitettavasti Windows 7 tuki on päätynyt Microsoftin toimesta 14.10.2020 (ks. ohje).

Windows 7 käyttäjät voivat törmätä virheeseen: "Your server does not support the connection encryption type you have specified.".

Ongelman voi yrittää ratkaista linkin ohjeiden avulla.


Apple Mail, macOS El Capitan ja vanhemmat

Apple Mail tukee ajantasaisia salausprotokollia vasta macOS Sierra käyttöjärjestelmästä eteenpäin.

Voitte törmätä virheeseen: "Could not connect to this SMTP server.".

Ongelman pystyy ratkaisemaan vain päivittämällä macOS version uudempaan. Vaihtoehtoisesti voi käyttää esimerkiksi Thunderbird sähköpostiohjelmaa.
Mikäli käyttöjärjestelmään tai ohjelmaan ei ole päivitystä tarjolla tai päivityksen tekeminen ei jostain syystä onnistu, niin väliaikaisena ratkaisuna on salauksen poistaminen käytetyn ohjelman asetuksista. Esimerkiksi sähköpostiohjelmissa se onnistuu normaalisti asetuksista liittyen sähköpostitilin palvelimiin.

Takaisin
Copyright © 2001 - 2021 Suncomet Oy