RSS-syöte
Plesk-palvelimen tietokantapäivitys [12:00] 2019-02-10

Plesk-palvelimella on tehty kiireellinen tietokantapäivitys tietoturvasyistä. Päivitys voi aiheuttaa ongelman tietokantaan yhdistämisessä mikäli tietokannan salasana on useita vuosia vanha.

Mikäli tietokantakäyttäjän salasanaa ei ole päivitetty vuosiin, niin se on luultavasti salattu heikolla salausalgoritmillä. Ajantasainen tietokantaversio ei enää tue heikkoja ja vanhentuneita salausalgoritmeja salasanoille. Tämän seurauksena salasanat, jotka ovat salattu heikolla algoritmilla eivät enää toimi tietoturvasyistä. Näin ollen voitte saada tietokantavirheitä mikäli teillä on käytössä vanhentunut salasana.

Ongelman korjaamiseksi riittää tietokantakäyttäjän salasanan päivittäminen tai uuden tietokantakäyttäjän luominen tietokannalle. Vaihtakaa tietokannan salasana sovelluksenne asetuksista (wp-config.php, configuration.php tms.) ja vaihtakaa sama salasana hallintapaneelista kyseiselle tietokantakäyttäjälle. Vaihtoehtoisesti voitte luoda uuden tietokantakäyttäjän kyseiselle tietokannalle ja laittaa sen asetukset sovelluksenne asetuksiin.

Voimme myös päivittää ongelmallisen salasanan puolestanne mikäli otatte yhteyttä asiakaspalveluumme.

Tietokannan salasana on syytä päivittää säännöllisesti ja mieluiten vähintään kerran vuodessa.

Takaisin
Copyright © 2008 Suncomet